De laatste nieuwtjes

Nieuwsbericht

Onderzocht: De ASTRA 23,5 dekking is veranderd

Als importeur en distributeur van SR Mecatronic satelliet systemen zijn wij natuurlijk graag op de hoogte van de footprint van de ASTRA 23,5 omdat de gebruikers van de satelliet systemen afstemmen op deze satelliet.

We hebben een aantal veranderingen gemerkt de afgelopen paar jaar zonder dat we exact de vinger achter de oorzaak konden krijgen, maar nu blijkt dat SES de footprint van de ASTRA 23,5 daadwerkelijk heeft gewijzigd.
We kunnen niet goed achterhalen wanneer, maar we hebben een “oude” footprint van de website van het NKC (https://www.nkc.nl/advies/techniek/tv-in-de-camper-dvb-s-uitgelicht/#footprint) gevonden en die vergeleken met de nieuwe. Oordeelt u zelf maar:
schermafbeelding-2017-05-10-om-15-05-14astra-3b_europe_ku_band_wide_beam_M

De bovenstaande “oude” footprint laat duidelijk zien dat met een 60cm schotel toch in bijna heel Spanje naar de Astra 3 kan worden gekeken en dit is significant gewijzigd in de onderste, huidige, afbeelding van de dekking van de Astra 3.

DIT VERKLAARD HEEL VEEL! nu weten we waarom gebruikers van satelliet ontvangst systemen veel minder ver in Spanje goed bereik hebben.

Wilt u overal een goed signaal kunnen ontvangen, dus ook in zuid Spanje en zuid Portugal, dan kunt u het beste kiezen voor de ASR900 Flat Skew Plus van SR Mecatronic. We hebben dit systeem getest in Sint Vincent Portugal en ook daar heeft de ASR900 een uitstekend signaal ontvangst. Zie onderstaande afbeelding:

schermafbeelding-2017-05-09-om-11-30-51

Ik hoop dat bovenstaande veel vragen en twijfel weg kan nemen, ongeacht welk merk systeem u heeft. Het systeem is niet veranderd, maar de signaalsterkte is wel gewijzigd.

Dynad Import Export BV